CRI CRAIOVA a organizat in data de 11 mai 2021, impreuna cu voluntarii centrului o activitate culturala numita Seara culinara. Scopul organizarii unui astfel de eveniment a fost de a integra cultural beneficiarii proiectului prin metode non-formale.
Cu aceasta ocazie beneficiarii au dezvoltat cunostinte culinare, descoperind traditii si mancaruri specifice tarilor precum Afganistan, Maroc, Serbia, Iordania, Yemen, Albania, Siria si Irak .
Fiecare nationalitate a participat la decorarea spatiului de desfasurare a evenimentului precum si la prepararea mancarurilor. Astfel ca sarbii au pregatit tortul tradițional sarbesc cu pișcoturi, smantana dulce, zmeura si friscă, afganii au pregatit o mâncare tradțională numită Kabuli Palaw care este compusa din orez basmatic aburit amestecat cu stafide, morcovi si carne de vita. Iordanieni au facut Mansaf, mancarea nationala a acestora facuta din carne gatita intr-un sos de iaurt fermentat uscat și servit cu orez.
Sirienii au gatit Yabrak, adica sarmaluțe in foi de vita, preparate din carne tocata amestecata cu orez, cartofi, morcov, rodii si diferite condimente orientale. Marocanii au pregatit Tajine, un fel de mancare berber, numit dupa vasul de faianta in care este gatit, ingredientele acestui fel de mancare sunt: orez, mazare, cartofi, carne, dovlecei si ardei. Ei de asemenea au pregatit o salata de ton, o ciorba cu carne de vita si o garnitura facuta din naut si oua.
Irakienii au pregatit o prajitura traditionala din cocos, cardamon, migdale, oreo pudra, faină si apa de trandafiri. Albanezii au pregatit Tave Kosi, un sortiment de mancare naționala albaneza facuta din carne și orez cu un amestec de iaurt si oua. Cu totii au cantat si au dansat dansuri traditionale specifice tarilor de provenienta.
La acest eveniment au participat 25 persoane (RTT si BP) beneficiari si voluntari ai proiectului din Afganistan, Maroc, Serbia, Iordania, Yemen, Albania, Siria, Liban, Palestina, Irak.