Eveniment culinar – in cadrul proiectului “Rețea regională de integrare a migranților în România – MyRO (2020-2022)”

Beneficiarii din Maroc, Liban, Palestina, Siria si Republica Democrata Congo, Iordania au pregatit retete traditionale, precum:
– Couscous, o mancare specifica din Maroc, servita in special cu legume (morcovi, cartofi, dovlecel, varza) si carne de pui, miel sau vita;
– Tabbouleh, este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. Contine pătrunjel și bulgur fin (sau cușcuș) și roșii , ceapă verde sau hașmă, ulei de măsline, puțină apă și suc de lămâie. Tabbouleh se va condimenta cu izmă bună proaspătă precum și sare de bucătărie și piper negru.
– Hummus, este o specialitate orientală, care este făcută din piure de năut, pastă de susan (tahini), ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion.

– Falafel, chiftelute din naut sau boabe de fava, populare in toata lumea si se consuma extrem de mult in tarile arabe. Se pare ca reteta de falafel este originara din Egipt, dar s-a raspandit foarte rapid in toate tarile din Orientul Mijlociu. Este servit intr-o paine gen pita, numita “lafa”. In pita se mai adauga, pe langa chiftelele de falafel, salate, muraturi si tot felul de sosuri, de exemplu tahini.