Ora de caligrafie

Sâmbătă, 8 decembrie 2018, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul din România, a organizat în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) și agenția PiArt Vision proiectul “Ora de caligrafie”, ai cărui beneficiari au fost copiii din familiile de refugiați care învață primele cuvinte în limba română, cuvinte precum “acasă”, “soare” sau “dor”.

Proiectul, aflat deja la a patra ediție, s-a desfășurat chiar la sediul OIM, unde copiii vin zilnic pentru a învăța limba română și a primi ajutor la lecții și a avut ca scop promovarea educației prin intermediul scrisului de mână. Aceștia au beneficiat de o frumoasă oră de caligrafie, activitate importantă atât în procesul de învățare a limbii române, cât și în cel de integrare în țara noastră.

În cadrul evenimentului, copiii s-au jucat, au desenat și cel mai important, au fost inițiați în arta caligrafiei chiar de către personalități precum Mihai Șora, Medeea Marinescu sau Ana Barton, care s-au aflat în bănci, alături de ei, ajutându-i să scrie și vorbindu-le despre importanța caligrafiei, a culturii și a educației, aceasta din urmă fiind cea mai mare șansă pentru a depăși orice situație.