Conferința de informare și diseminare proiect ”Integrarea străinilor cu ședere legală în societatea românească – o construcție comună”

AIDRom – Asociatia Ecumenică a Bisericilor din România a organizat în data de 4 aprilie, o conferința de informare și diseminare în cadrul proiectului Integrarea străimilor cu sedere legala în  societatea românească – o construcție comună.  Evenimentul a avut loc în mun. Iași, jud. Iași, începând cu ora 9:30, în sala de conferințe ”Vasile Pogor”, din cadrul Primăriei Municipiului Iași, Bd. Stefan cel Mare si Sfânt, nr. 11.

La această conferință au fost prezentate rezultatele obținute în perioada iunie 2018-martie 2019 în cadrul Centrului Regional de Integrare Iași și în cadrul Centrului Regional de Integrare Rădăuți, în ceea ce privește integrarea străinilor cu ședere legală în România (beneficiari ai unei forme de protecție și resortisanți).

La eveniment au fost prezenți 8 reprezentanți ai unor instituții din Iasi si Radauti(IGI Iasi, Primaria mun. Iasi, ANITP-CR Iasi, CRPCSA Radauti, Liceul Petru Poni, etc), un reprezentant al presei(Radio Romania Actualitati), 11 reprezentanti ai mediului ONG(Liga Culturala si Islamica Iasi, Uniunea Ucrainenilor din Iasi, Asociatia Familia Traditionala, etc) precum si membrii echipelor care lucrează in cadrul CRI Iasi si Radauti.

Participanții la conferința, autorități locale in domeniu si reprezentanți ai ONG-urilor, au avut ocazia să discute despre eforturile făcute de cele doua parți in integrarea străinilor, dificultăți si  direcții viitoare de intervenție.

În perioada iunie 2017-iunie 2019, Fundația ICAR, în parteneriat cu Asociația Ecumenica a Bisericilor din România-AIDRom implementează, la nivelul Regiunii 3, proiectul ”Integrarea străinilor cu sedere legală în societatea  romanească- o construcție comună”, proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul National- Fondul pentru Azil , Migrație si Integrare.

Proiectul are ca scop integrarea socială a beneficiarilor  unei  forme de protecție(BPI) si a străinilor cu ședere legală în Romania(RTT) prin implementarea unui model de integrare regională.

Mai multe informații despre acest eveniment puteți obține de la Zota Ionut Lucian, Manager local, Centrul Regional de Integrare Iasi, la următoarele date de contact:  tel: 0745 992 668, e-mail rttiasi@gmail.com .