Conferinta de finalizare a proiectului de integrare – Oradea

Asociația Filantropia Oradea a organizat marți, 07.05.2019, conferinta de finalizare a proiectului „Integrare ACUM – Abordări complexe și unitare pentru migranți” (etapa a doua) FAMI/17.02.05.02.

Conferința s-a desfășurat la Restaurantul Butoiul de Aur, într-o atmosferă multiculturală și dinamică.

O parte semnificativă a conferinței a fost momentul în care mediatorii, voluntarii și beneficiarii proiectului au fost invitați să-și prezinte liber experiența de viață în calitate de cetățeni străini în Oradea, problemele întâmpinate, rolul pe care l-a avut acest proiect în procesul lor de integrare, importanța implicării autorităților și comunității locale, propunerilor lor pentru facilitarea integrării străinilor în România.

Au fost prezentate statistici, provocări, activitățile și rezultatele obținute în cadrul proiectului, dar în același timp a fost subliniat rolul și importanța implicării autorităților locale în procesul de integrare a cetățenilor străini.

Conferința s-a finalizat cu prezentarea perspectivelor de continuare a activităţii Centrului Regional de Integrare Oradea; propuneri, recomandări și concluzii.

Cei care doresc mai multe informații sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon 0743 081 449.