REACT_RO- Resurse educaționale pentru orientarea în societate

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Institutul Intercultural din Timișoara și Fundația Schottener Servicii Sociale desfășoară în perioada iulie 2017 – ianuarie 2019 proiectul REACT_RO: resurse educaţionale pentru învăţarea limbii române şi acomodarea culturală a Beneficiarilor de Protecție Internațională (BPI) şi Resortisanților Țărilor Terțe (RTT) în România.

Obiective

Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea a unui pachet coerent de resurse educaționale pentru învățarea limbii române ca limbă străină și orientare în societate care să țină cont de nevoile BPI și RTT din România.

Pachetul de resurse educaționale include realizarea unui cadru curricular, a unor manuale de limba română pentru adulți și copii, dezvoltate pe nivele de competențe (nivelul începător A1- A2.1, intermediar A2.2 – B1.1 și avansat B1.2-B2.1., însoțite de caiete specifice de lucru pentru profesori de limba română și cursanți și de materiale necesare evaluării competențelor.

Parteneri

În realizarea acestor resurse vor fi implicați experți ai Ministerului Educației Naționale, dar și experți străini. Proiectul va forma, de asemenea, grupuri de formatori, atât pentru învățarea limbii române, cât și pentru acomodare culturală, ce acoperă în mod echilibrat toate regiunile României și care vor testa timp de 6 luni resursele elaborate, contribuind la asigurarea calității acestora.

Finanțare

Proiectul este finanțat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare prin Inspectoratul general pentru Imigrări, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României.

Clipuri

Limba engleză

Limba franceză

Limba arabă

Limba kurdă

Limba pashtu

Limba tigrinya

Limba chineză

Limba turcă

Puteți accesa resursele educaționale mai jos:
Caiet de exerciții – limba arabă
Caiet de exerciții – limba chineză
Caiet de exerciții – limba engleză
Caiet de exerciții – limba franceză
Caiet de exerciții – limba kurdă
Caiet de exerciții – limba pashto
Caiet de exerciții – limba română
Caiet de exerciții – limba tigrinia
Caiet de exerciții – limba turcă

Ghid de orientare – limba arabă
Ghid de orientare – limba kurdă
Ghid de orientare – limba franceză
Ghid de orientare – limba engleză
Ghid de orientare – limba chineză
Ghid de orientare -limba română
Ghid de orientare – limba tigrinia
Ghid de orientare – limba turcă

Suport de curs pentru persoane resursa
Ghid formatori

Manual limba română copii

Manual limba română adulți